Sernik Czekoladowo-Karmelowy
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 552 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka śmietany, wanilii, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik Mascarpone z białej czekolady z solonym karmelem i polewą czekoladową, Sernik Czekoladowo-Karmelowy, oraz Sernik Czekoladowo-Karmelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać crumb crust zgodnie z zaleceniami w osobnym przepisie, za pomocą ciasteczek wafel czekolady zamiast krakersy graham.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Cukier ugotować w suchym, ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, powoli mieszając widelcem, aż się roztopi i będzie blado złoty. Gotować karmel bez mieszania, obracając patelnię, aż będzie głęboki złoty.
Wyjąć z ognia i ostrożnie dodać ciężką śmietanę (mieszanina energicznie paruje, a karmel twardnieje). Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Zdjąć z ognia i ubić w czekoladzie, aż będzie gładka. Wymieszać z kwaśną śmietaną.
Ubić serek z mikserem elektrycznym, aż będzie puszysty, a następnie ubić w mieszance czekoladowej na małej prędkości. Beat w jajkach, 1 na raz, następnie wanilia, bicie na niskiej prędkości, aż każdy składnik jest włączony i skrobanie miski między dodatkami.
Umieść springform patelni ze skórką w płytkiej patelni do pieczenia.
Wlać nadzienie do skorupy i piec w patelni do pieczenia (złapać kapie) w środku piekarnika 55 minut, lub aż ciasto jest ustawione 3 cale od krawędzi, ale centrum jest jeszcze lekko chwieje, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięty.
Uruchom nóż wokół górnej krawędzi ciasta, aby poluzować i całkowicie schłodzić w springform pan na stojaku. (Ciasto będzie nadal się ustawiać, gdy ostygnie.) Ciasto schłodzić, luźno przykryte, co najmniej 6 godzin.
Usuń stronę patelni i przenieś ciasto na talerz. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Sernik utrzymuje, przykryty i schłodzony, 1 tydzień.