Sernik bananowy z sosem karmelowym
Sernik bananowy z sosem karmelowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.32 za porcję. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 9g białka, oraz 32G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cukier, okruchy krakersów graham, odparowane mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Sernik bananowo-rumowy z sosem karmelowym, Sernik Solony Karmelowy Bananowy, oraz Sernik dyniowy z sosem karmelowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W średniej misce wymieszać okruchy krakersów graham, 1/4 szklanki cukru i roztopioną margarynę. Naciśnij na dno nasmarowanego naczynia do pieczenia 9x13 cali.
W innej misce, wymieszać razem Serek i 3/4 szklanki cukru, aż będzie gładka. Zmiksować jajka po kolei, następnie wymieszać z wanilią i puree bananowym.
Wlać do przygotowanej Skórki.
Piec przez 30 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu ustawienia środka. Schłodzić i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
Połącz odparowane mleko i karmelki w rondlu na średnim ogniu. Gotować mieszając często, aż karmelki są stopione i mieszanina jest gładka.
Sernik udekorować plasterkami banana i polać sosem karmelowym.