Serduszka Rzymskie z serem pleśniowym i boczkiem
Sery Rzymskie z serem pleśniowym i bekonem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,14 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 716 kalorii, 15g białka, oraz 70 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz boczek, nasiona selera, ser i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć maślankę, można śledzić to danie główne z Placek Maślany jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Garlicky Romaine serduszka z boczkiem, orzechami włoskimi i serem pleśniowym, Serduszka Rzymskie Z Serem Pleśniowym Vinaigrette, oraz Grillowane Serduszka Rzymskie Z Sosem Z Sera Pleśniowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Ułóż paski boczku na stojaku do pieczenia i piecz w piekarniku, aż będzie chrupiący, o 20 protokół. (Aby zrobić loki boczku: owinąć każdy kawałek surowego boczku wokół metalowego szaszłyku w sposób barber-pole i położyć szaszłyki na stojaku do pieczenia.) Osuszyć ręcznikiem papierowym. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, rozbij na kawałki lub na pół, jeśli używasz loków.
Umieść jajko w małym rondlu z wystarczającą ilością zimnej wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i zdjąć z ognia. Odstawić na 10 minut.
Odcedzić jajko i zwinąć je między dłonią a blatem, aby złamać skorupkę, a następnie obrać pod chłodną bieżącą wodą. Przetrzyj jajko przez sitko o drobnych oczkach i odstaw na bok.
Usuń duże zewnętrzne liście z serc rzymskich i spłucz. Pokroić te liście na kawałki wielkości kęsa i osuszyć. (Użyj niezwykle ostrego noża, aby zminimalizować siniaki na krawędziach.) Przełóż serca o połowę przez rdzenie, aby uzyskać 4 kliny. Spłukać pod zimną bieżącą wodą i wstrząsnąć do wyschnięcia na powietrzu.
Podziel kliny między 4 płytki. Usypać trochę posiekanej romainy na wierzchu i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Łyżka około 1/4 szklanki sosu z sera pleśniowego na każdej sałatki i top z niektórych przesiane jajko i boczek. Podaj pozostały opatrunek przy stole.
Pulse majonez, ser pleśniowy, maślanka, szalotka, Skórka z cytryny, sos Worcestershire, sól, i nasiona selera w robocie kuchennym, aby masywny, ale wylewany SOS. Natkę pietruszki wymieszać i doprawić dużą ilością pieprzu. Zużyć natychmiast lub przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku przez okres do 3 dni.