Semolina lasagne z pikantnym Amatriciana

Semolina lasagne z pikantnym Amatriciana może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 442 kalorie, 17g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Mieszanka boczku, wody, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Bucatini All ' Amatriciana z pikantnymi wędzonymi klopsikami z mozzarelli, Bucatini z pikantnym sosem pomidorowym (bucatini All ' amatriciana), oraz Pikantna Kiełbasa Lasagne.
Instrukcje
Aby przygotować makaron, lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąki połączyć w robocie kuchennym; proces 30 sekund.
Połącz 1/3 szklanki wody, 2 łyżki oleju i jajka w misce, dobrze mieszając trzepaczką. Przy uruchomionym procesorze powoli wlewaj mieszaninę wody przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do momentu, gdy ciasto utworzy kulkę. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 5 razy. Uformuj ciasto na dysk. Ciasto pyłu lekko z mąką; zawiń w folię.
Ciasto podzielić na 6 równych porcji. Pracując z 1 porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), naciśnij część ciasta na płaski wąski prostokąt.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt 20 x 4 cale, odkurzając mąką, jeśli to konieczne (odwracając ciasto od czasu do czasu i odkurzając powierzchnię mąką).
Ułóż arkusz makaronu płasko; przykryj. Powtórz procedurę z pozostałymi porcjami ciasta, aby uformować 6 arkuszy.
Aby przygotować sos, gotować boczek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż chrupiące.
Dodaj cebulę, 1 łyżka oleju, i czosnek do kapiących na patelni; smażyć 5 minut lub aż rumiane, często mieszając.
Dodaj 1/2 szklanki wody i pomidorów; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub do lekko grube, mieszając od czasu do czasu.
Doprowadzić do wrzenia 6 litrów wody i 1 łyżkę soli. Powoli obniżyć 1 arkusz makaronu do wrzącej wody; gotować 1 1/2 protokół lub aż gotowe. Ostrożnie wyjmij makaron z wody łyżką szczelinową; połóż makaron płasko na patelni z galaretką pokrytej wilgotnym ręcznikiem; przykryj. Powtórz procedurę z pozostałymi arkuszami makaronu.
Umieść 1 arkusz makaronu na każdym z 6 pojedynczych naczyń do pieczenia lekko pokrytych sprayem do gotowania; łyżka 1 łyżka sosu na każdej porcji. Złożyć makaron na sosie. Powtórz procedurę 5 razy, kończąc sosem. Do każdej porcji dodać 4 łyżeczki mozzarelli i 1 łyżkę Parmigiano-Reggiano. Przykryj każde naczynie do pieczenia folią pokrytą sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 10 minut lub aż ser się rozpuści i makaron zostanie dokładnie podgrzany.