Semmelknoedel (Pierogi Chlebowe)
Semmelknoedel (pierogi chlebowe) może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 511 kalorii, 20g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, bułkę tartą, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Chorwackie Pierogi Chlebowe, Wołowina z pierogami chlebowymi, oraz Pisarei e Faso (pierogi chlebowe z fasolą z Piacenzy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kostki chleba w dużej misce.
Podgrzej mleko, aż zacznie bąbelkować na brzegach, a następnie przelej je na kostki chleba. Krótko wymieszać, aby pokryć chleb.
Niech namoczyć przez 15 minut.
Tymczasem, roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować i mieszać do miękkości. Pietruszkę wymieszać i zdjąć z ognia.
Wymieszać do miski z chlebem wraz z jajkami, solą i pieprzem. Użyj rąk, ściskając ciasto przez palce, aż będzie gładkie i lepkie.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Woda powinna mieć co najmniej 3 lub 4 cale głębokości. Gdy woda się zagotuje, zrób testową kluskę o wielkości małej pomarańczy lub mandarynki, poklepując i mieszając między mokrymi rękami. Delikatnie wrzuć do wrzącej wody. Jeśli się rozpadnie, ciasto jest zbyt mokre. W tym przypadku wymieszaj bułkę tartą z resztą ciasta.
Pozostałe ciasto uformować na duże pierogi i ostrożnie wrzucić do wrzącej wody. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, a następnie wyjąć na talerz z dużą łyżką szczelinową. Powinny wyjść miękkie, gąbczaste i pyszne!