Seared Rib Eye, Sos Pomidorowy
Seared Rib Eye, sos pomidorowy jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 665 kalorii, 47g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na 5,47 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka grilla, cienkie połówki cebuli, pomidory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Bakłażan zapiekany z sosem maślanym, oraz Biała ryba z małż, pędów kapusty i śmietany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sosu: na patelni saute, dodać pomidory, sos barbeque, sok żurawinowy i nasiona selera. Rozgrzać na średnim ogniu do mieszania smaków, o 5 protokół. Po podgrzaniu, usunąć z ognia, i sos Worcestershire i puree w blenderze, z odpowietrznikiem usunięte, aż gładka. Następnie powrócić do patelni i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Po ugotowaniu wyjąć z ognia i ubić trochę masła. Trzymaj ciepło na patelni do podania.
Na steki: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. w dużej patelni na średnim ogniu, dodać olej do gorąca, 2 do 3 protokół. Następnie dodaj cebulę i mieszankę przypraw, mieszając drewnianą łyżką, aż cebula będzie przezroczysta i lekko rumiana na brzegach, 8 do 10 minut. Po karmelizowaniu cebuli posyp steki solą i pieprzem z obu stron. Następnie dodać do patelni i sear po obu stronach, 5 do 6 protokół.
Po sealed, usunąć cebulę z patelni i zakończyć steki w piekarniku do żądanej temperatury. Będą średnio rzadkie do średnich z gotowaniem w piekarniku. Po zakończeniu steki, SOS każdej płyty z 1 do 2 uncji sosu.
Steki umieścić w centrum i zakończyć z cebulą.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.