Seafood File Gumbo

Seafood File Gumbo
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać owoce morza plik Gumbo spróbować. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 25g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 25 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dość drogie przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz krewetki, tymianek, oregano i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 25 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Gumbo Filé, Kurczak, Andouille i Oyster Filé Gumbo, oraz Owoce Morza Gumbo.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Shell i devein krewetki, rezerwy muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
3
Umieść krewetki w zakrytej misce i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść skorupki na blasze ciastek i piecz, aż skorupki zostaną wysuszone i zaczną brązowieć na brzegach. Wyłącz piekarnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Zrób wywar: w garnku 8-ćwiartkowym umieść 5 litrów wody, 4 marchewki, 4 cebule i seler.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodaj 2 liście laurowe, pokrojony czosnek, natkę pietruszki, goździki, 1 łyżeczkę czarnego pieprzu, 1 łyżkę suszonej bazylii i 2 łyżeczki suszonego tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Gorąca Woda (100°F)Gorąca Woda (100°F)
Suszony TymianekSuszony Tymianek
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
7
Dodaj muszle krewetek. Wywar powoli zagotować. Zmniejszyć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu i gotować 5 do 7 godzin, zastępując wodę w razie potrzeby, 2 lub 3 razy, wlewając więcej wody po stronie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Usunąć kolbę z ciepła i odkształcenia. Wycisnąć cały płyn z muszli i warzyw, a następnie wyrzucić je. Zwróć ciecz do ciepła i zmniejsz zapas do 2 do 3 kwarty lub do żądanej ilości (do tego przepisu będziesz potrzebował 7 filiżanek tego zapasu). Jeśli pożądana jest przejrzystość, przecedzić kolbę przez szmatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
9
W małej misce, połączyć mieloną czerwoną, białą i czarną paprykę, paprykę, tymianek, oregano, liść laurowy i sól i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
W ciężkim garnku, 5-litrowym lub większym, rozgrzej olej na średnim ogniu, najpierw rozgrzej garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Dodać cebulę, seler i zielony pieprz. Obróć ciepło na wysokie. Często mieszając, dodać czosnek, plik, ostry sos pieprzowy i mieszankę pieprzowo-ziołową. Gotować przez 5 minut, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
12
Dodaj sos pomidorowy i wymieszaj, ponieważ zmniejsza się na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
13
Dodać 7 filiżanek wywaru i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
14
Gdy gotowy do podania, dodać krewetki, ostrygi,i krab. Przykryj i odczekaj 5 minut. Wyłączyć ciepło i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)

Składniki

1liść laurowy, rozgniatanyliść laurowy, rozgniatany23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła4marchew w plasterkachmarchew w plasterkach1pęczkiseler naciowy w plastrachseler naciowy w plastrach4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej kukurydzianyolej kukurydziany454Orzechy dowolne (posiekane)crabmeatcrabmeat1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Gorąca woda (100°F)Gorąca woda (100°F)1(może być lub przeglądać)suszony tymianeksuszony tymianek2(może być lub przeglądać)suszony tymianeksuszony tymianek3(zima)plik w proszkuplik w proszku2gałązkiświeża pietruszkaświeża pietruszka11 funt cukinii,sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy3goździkiczosnek w plasterkachczosnek w plasterkach4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana zielona paprykaposiekana zielona papryka1(może być lub przeglądać)oliwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowycholiwa z oliwek plus 3 do 4 łyżek stołowych1(zima)mielony biały pieprzmielony biały pieprz1(może być lub przeglądać)Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż11 funt cukinii,Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę4cebula ćwiartkacebula ćwiartka1(może być lub przeglądać)suszone oreganosuszone oregano2(może być lub przeglądać)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2(może być lub przeglądać)SOS ostra paprykaSOS ostra papryka11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined1kufelostrygi łuskaneostrygi łuskane3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)cebula, drobna kostka (zostaw do dekoracji)5Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Bodega Garzon Uruguay Single Vineyard Albarino z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Bodega Garzon Uruguay Single Vineyard Albarino
Bodega Garzon Uruguay Single Vineyard Albarino
Bardzo elegancki bladożółty ten Albariño ma świeży i żywy nos, który przypomina tropikalne owoce z subtelnymi cytrusami i nutami kwiatowymi. W ustach znajduje się okrągłe i świeże ciało z solą fizjologiczną i kombinacją minerałów, które zapewniają wyraźne pojęcie terroir.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn