Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać owoce morza plik Gumbo spróbować. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 25g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 25 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dość drogie przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz krewetki, tymianek, oregano i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 25 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Gumbo Filé, Kurczak, Andouille i Oyster Filé Gumbo, oraz Owoce Morza Gumbo.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Gorąca Woda (100°F)
Suszony Tymianek
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka
7
Dodaj muszle krewetek. Wywar powoli zagotować. Zmniejszyć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu i gotować 5 do 7 godzin, zastępując wodę w razie potrzeby, 2 lub 3 razy, wlewając więcej wody po stronie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Usunąć kolbę z ciepła i odkształcenia. Wycisnąć cały płyn z muszli i warzyw, a następnie wyrzucić je. Zwróć ciecz do ciepła i zmniejsz zapas do 2 do 3 kwarty lub do żądanej ilości (do tego przepisu będziesz potrzebował 7 filiżanek tego zapasu). Jeśli pożądana jest przejrzystość, przecedzić kolbę przez szmatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Suszonej Marsali
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
9
W małej misce, połączyć mieloną czerwoną, białą i czarną paprykę, paprykę, tymianek, oregano, liść laurowy i sól i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
W ciężkim garnku, 5-litrowym lub większym, rozgrzej olej na średnim ogniu, najpierw rozgrzej garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Dodać cebulę, seler i zielony pieprz. Obróć ciepło na wysokie. Często mieszając, dodać czosnek, plik, ostry sos pieprzowy i mieszankę pieprzowo-ziołową. Gotować przez 5 minut, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Bodega Garzon Uruguay Single Vineyard Albarino z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.