Sea Island Czerwony groszek z sałatką z liści selera
Sean Island Czerwony groszek z sałatką z liści selera może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 53 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 63 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści pietruszki, seler plus, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pietruszka, Liść Selera I Sałatka Jicama, Sałatka z grillowanych kalmarów z Pesto z liści selera, oraz Crostini z pieczonego pieprzu i liści selera.
Instrukcje
Umieścić groszek w średnim garnku; przykryć wodą 6cups; pozostawić do namoczenia na 3 godziny lub na noc.
Doprowadzić wodę z groszkiem do wrzenia (nieciągnąć); gotować przez 15 minut. Zmniejszyć tomedium ciepła; delikatnie gotować na wolnym ogniu, dodając wodę O1/2-kubki w razie potrzeby, aby utrzymać groszek przykryty, aż groszek będzie miękki, ale nadal trzymać swój kształt, 20-25 minut.
Wyjąć z ciepłai wymieszać w 1 łyżeczce soli. Doprawić do smaku zwięcej soli, w razie potrzeby. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Kryj się i wyluzuj. Przed kontynuowaniem, dodając więcej wody O1 / 4-kubki, jeśli są zbyt grube.
Umieść czosnek na desce do krojenia.
Posypać solą i posiekać, od czasu do czasu rozmazującz grzbietem noża, aż do grubej pasty. Zwiąż tymianek i liść laurowy z kitchentwine, tworząc wiązkę na bukiet garni.
Ciepła 1/4 szklanki oleju w średnim garnku overmedium ciepła; dodać pastę czosnkową, bouquetgarni, seler, cebula, i papryka;gotować, aż warzywa będą miękkie, o 15minutes.
Dodać groszek z płynem do gotowania; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, aż smaki meldand sos jest zagęszczony, 10-15 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem. Odstawić.
Grzać nasiona kolendry w małej suchejskillet na średnim ogniu, często potrząsając patelnią, aż pachnący i nieco ciemniejszy kolor, 2-3 minuty.
Ochłoń. Grubo zmielić w młynku do przypraw lub umieścić w zamykanym plastikowym worku i zmiażdżyć wałkiem do ciasta lub łyżką ciężkiej patelni.
Połączyć seler, pietruszka, szczypiorek, Skórka z cytryny i posiekane nasiona kolendry w małej misce; skropić olejem i wrzucić do herbu. Całość doprawić solą i popękanym pieprzem. Podziel miąższ między talerze lub przenieś na porcjębowl; udekoruj sałatką.