Scotch Vanilla Bean Ice Cream
Scotch Vanilla Bean Ice Cream to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 112g tłuszczu, oraz w sumie 1485 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 6,54 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, żółtka jaj, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lody Waniliowe Chai, Lody z fasoli Tonka ze szkockim karmelem, oraz Babeczki waniliowe wypełnione kremem czekoladowym z lukrem waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu przynieś śmietanę i mleko do nagiego gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać waniliową fasolę i nasiona, przykryć i pozostawić na godzinę.
Usunąć fasolę, zmyć nabiał i odstawić do wyschnięcia. Zużyta fasola można dodać do słoika z cukrem, aby uzyskać cukier waniliowy.
Żółtka i cukier ubić w misce, aż będą dobrze połączone i jasne. Powoli wlać mieszaninę żółtka do mieszaniny mlecznej, dobrze ubijając, aby połączyć. Gotuj krem na małym ogniu, często ubijając, aż zgęstnieje, pokrywając tylną część łyżki, ale pozostawiając czystą linię po przesunięciu palcem.
Przelej do szczelnego pojemnika, następnie wymieszaj ekstrakt waniliowy i szkocką.
Dodać sól do smaku. Schłodzić przez noc, a następnie unieść następnego dnia zgodnie z instrukcjami producenta. Jeść natychmiast, jak miękkie podawać lub odstawić do zamrażarki na dwie do trzech godzin.