Scotch rosół II
Scotch rosół II wymaga mniej więcej 12 godzin i 25 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 185 kalorii, 19g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 18 fanów. Jeśli masz jęczmień, pieprz, seler i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako napój. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Bulion Szkocki, Bulion Szkocki, oraz Bulion Szkocki.
Instrukcje
Aby zrobić wywar, włóż do dużego garnka golonki jagnięce, 3 cebule, 3 rzepy, 2 marchewki, ziarna pieprzu i wodę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować, pod przykryciem, przez 3 godziny. Przejrzyj powierzchnię w razie potrzeby.
Usunąć trzonki i wszelkie mięso, które spadło z kości i lekko ostudzić.
Wyjąć mięso z kości i drobno posiekać, a następnie przykryć i schłodzić. Odcedzić wywar, odrzucając warzywa. Ostudzić bulion i przechowywać w lodówce przez noc, lub do momentu, gdy tłuszcz ustawi się na górze i może być odstawiony.
Przykryć jęczmień wodą i moczyć przez 1 godzinę.
Włożyć kolbę do dużej patelni i delikatnie podgrzać.
Dodać odsączony jęczmień, marchew, cebulę, por, seler i rzep. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, lub aż jęczmień i warzywa są po prostu gotowane. Powrót mięso na patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Dobrze doprawić i podawać z natką pietruszki.