Scialatielli AI Gamberetti (płaski makaron z krewetkami skalnymi i cukinią)

Scialatielli AI Gamberetti (płaski makaron z krewetkami skalnymi i cukinią) wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1185 kalorii, 46g białka, oraz 56 g tłuszczu każdy. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać Rock krewetki, oliwa z oliwek, mąka ciasto, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest dobre. Spróbuj Domowe tłuste Spaghetti z krewetkami skalnymi (Scialatielli AI Gamberetti), Krewetki Cukinia Makaron Puttanesca, oraz Makaron z cukinią z krewetkami i grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zagotuj garnek z wodą i napełnij miskę kostkami lodu i wodą. Bazylia blanszujemy we wrzącej wodzie przez 10 sekund, a następnie odświeżamy w lodowatej wodzie.
Odcedzić i drobno posiekać; powinieneś mieć 1/4 szklanki. Zrób kopiec z mąki, a następnie zrób studnię w środku. Jajka rozbijamy do studzienki, polewamy mlekiem i dodajemy bazylię. Za pomocą widelca mieszaj powoli mieszaninę jajek z mąką, aby uformować mokre ciasto.
Dodać starty ser i, pracując teraz rękami, połączyć ciasto i zagnieść 8 do 10 minut, aby uformować gładkie ciasto. Pozostawić na 15 minut pokryte folią.
Ustaw maszynę do walcowania makaronu i odetnij kawałek ciasta makaronowego wielkości piłki tenisowej.
Makaron przetaczamy przez wałki na najszerszym ustawieniu, następnie składamy na trzy części i ponownie przepuszczamy na tym samym ustawieniu. Powtórz to trzy razy, uważając, aby dodać bardzo mało mąki, ponieważ wyschnie makaron. Przeprowadź makaron przez kolejne dwa cieńsze ustawienia. Powinna być dość gruba.
Ułóż arkusz makaronu na mące deski do krojenia i użyj noża do cięcia w poprzek na 1/3-calowe paski.
Połóż pokrojony makaron na ręczniku kuchennym i przykryj innym.
Pozostałe makarony zwijamy i kroimy w ten sam sposób.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. W 12-do 14-calowej patelni saute, podgrzać 6 łyżek oleju i czosnku na średnim ogniu, aż czosnek będzie jasnobrązowy, 2 do 3 protokół.
Dodać kawałki cukinii i gotować, aż tylko miękkie, 2 do 3 protokół.
Dodać płatki pieprzu, Wino, i masło, doprowadzić do wrzenia, i gotować przez 1 minutę.
Dodaj krewetki i usunąć z ognia.
Wrzucić makaron do wrzącej wody i gotować do miękkości jeszcze al dente, o 3 protokół.
Odcedzić i wrzucić do patelni na dużym ogniu. Gotować, aż krewetki są po prostu gotowane przez, o minutę, i makaron i sos stały się jednym.
Dodać pietruszkę i wrzucić przez pozostałe 4 łyżki oleju, off ciepła.
Wlać do podgrzewanej miski i podawać z dużą ilością pieprzu.