Schłodzone marynowane szparagi to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz czosnek w proszku, olej roślinny, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schłodzona Sałatka Ze Szparagami, Schłodzone Szparagi Sezamowe, oraz Schłodzona Sałatka Ze Szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W rondlu, połączyć brązowy cukier, ocet, sos sojowy, olej, sok z cytryny i czosnek w proszku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 5 minut. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W Proszku
Brązowy Cukier
Sok Z Cytryny
Sos Sojowy
Ocet
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Tymczasem, w dużej patelni, przynieść 1/2 W. wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać szparagi. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 3-5 minut lub aż ostry-przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
4
Odcedzić i spłukać w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
5
Umieść szparagi w dużej plastikowej torebce, dodaj marynatę. Uszczelnić worek i włączyć do herbu; przechowywać w lodówce przez 2 godziny lub na noc, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
6
Odcedzić i wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
7
Na talerzu ułożyć szparagi, posypać orzechami pekan.