Schłodzona zupa Tomatillo-awokado z salsą pomidorową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy,więc daj schłodzoną zupę Tomatillo-awokado z pomidorem Salsan. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 166 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 53 minuty. Mieszanka pomidorów, ząbki czosnku, papryka jalapeño i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schłodzona Zupa Pomidorowa Z Salsą Awokado, Schłodzona zupa z awokado, Tomatillo i ogórka, oraz Schłodzona zupa z awokado i ogórka z salsą krewetkową i Przegrzebkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Dodaj cebulę i dalej 3 składniki; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
3
Dodać pomidory i kolejne 3 składniki na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 23 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Zdjąć z ognia; przykryć i schłodzić 1 1/2 godziny.
5
Awokado i połowę zupy umieścić w blenderze; proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Awokado
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Przełożyć do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Miejsce Pozostałe zupy i kolendry w blenderze; proces do gładkiej, i dodać do miski. Wymieszać z sokiem z limonki. Zupa z kadzi w miseczkach; na wierzch z salsą pomidorową.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.