Schłodzona Zupa Szparagowa
Schłodzona zupa szparagowa może być właśnie zupą, której szukasz. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 147 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny dash, pieprz, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Schłodzona Zupa Szparagowa, Schłodzona Zupa Szparagowa, oraz Schłodzona Kremowa Zupa Szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi pokroić w 1-in. kawałki; odstaw końcówki na bok.
Pozostałe szparagi umieścić w rondlu, dodać bulion. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 40-45 minut. Lekko schłodzić.
Proces w partiach w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka; odstawić. W małym rondlu doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodać końcówki szparagów; gotować przez 2-3 minuty lub do miękkości.
Odcedzić i schłodzić do podania.
W dużym rondlu rozpuść masło. Wymieszać z mąką, aż będzie gładka. Stopniowo dodawać puree szparagi. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Niewielką ilość gorącej zupy wymieszać z żółtkami jajek; całość wrzucić na patelnię, ciągle mieszając. Gotować na małym ogniu przez 5 minut lub aż mieszanina zostanie podgrzana i osiągnie 160°. Wymieszać ze śmietaną, curry, pieprzem i sokiem z cytryny.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Przykryć i schłodzić do podania.
Udekoruj końcówkami szparagów, delikatnie dodając do każdej miski.