Schłodzona Zupa Ogórkowa
Schłodzona zupa ogórkowa może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 168 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.19 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz pod ręką ogórki, mąkę, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Schłodzona Zupa Ogórkowa, Schłodzona Zupa Ogórkowa, oraz Schłodzona Zupa Ogórkowa.
Instrukcje
Wrzucić ogórki z 1 łyżeczką. sól w durszlaku na misce.
Odstawić, rzucając lub mieszając kilka razy, przez 30 minut. Ogórki opłukać zimną wodą i dobrze osuszyć.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, często mieszając, aż zmiękną, 3 do 5 protokół.
Dodaj mąkę i gotuj, ciągle mieszając, aż do wymieszania, około 2 minut. Wymieszać ogórki i powoli wlać bulion. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając i skrobanie dna patelni. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, doprawić solą i pieprzem, częściowo przykryć i dusić, aż ogórki będą bardzo miękkie, 15 do 20 minut.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Pracując partiami, ostrożnie puree zupa w blenderze. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, co najmniej 2 godziny. (Można dokonać do tego momentu do 2 dni wcześniej.)
Tuż przed podaniem ubij śmietanę na gładką masę. Koperek wymieszać z zupą. Dobrze doprawić solą i pieprzem. Podzielić na 8 miseczek i w razie potrzeby udekorować koperkiem.