Schłodzona Zupa Kukurydziana

Schłodzona Zupa Kukurydziana
Schłodzona zupa kukurydziana to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Na 6,71 zł / porcja, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 851 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, kukurydzę karmelową, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć melona miodowego, możesz podążać za tym daniem głównym z Granita Miodowo-Winogronowa Solona jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schłodzona zupa kukurydziana i krabowa, Schłodzona zupa kukurydziana i krewetkowa, oraz Aksamitnie Schłodzona Zupa Kukurydziana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój ziarna kukurydzy z kolb. Zarezerwuj kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2
Rozgrzać olej roślinny w dużym, głębokim garnku i na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodać kukurydzę, czosnek i cebulę. Pocić, aż kukurydza będzie lekko brązowa, a cebula półprzezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
4
Ostrożnie dodaj kolby i napełnij garnek wodą, aż kukurydza zostanie pokryta. Podnieść ogień i gotować przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Wyjmij kukurydzę z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Następnie schłodzić przez co najmniej 4 godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
6
Usuń kolby szczypcami i użyj blendera zanurzeniowego, aby wymieszać kukurydzę i cebulę. To jest podstawa zupy. Do tego dodać mleko kokosowe i ponownie zmiksować. Oddziel podstawę zupy na pożądane porcje dla dorosłych i dzieci. Doprawić wersję dla dorosłych solą, sokiem z limonki i chipotle adobo... te rzeczy są gorące, więc rób tak dużo lub tak mało, jak chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Opcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona CebulaOpcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona Cebula
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
7
Dla dzieci doprawiamy zupę solą i podajemy zimną, udekorowaną karmelem kukurydzę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Kawałków Reese'a, Podzielonych1-1/4 Szklanki Kawałków Reese'a, Podzielonych
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Opcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona CebulaOpcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona Cebula
8
Zupę podawać na zimno, przyozdobioną kilkoma kawałkami melona miodowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melon MiodowyMelon Miodowy
Opcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona CebulaOpcjonalnie Starty Ser Cheddar I Pokrojona Zielona Cebula
9
Przepis ten został stworzony przez uczestnika konkursu kulinarnego. Kuchnie Food Network nie przetestowały go do użytku domowego, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia35
Magazyn