Schłodzona Zupa Kukurydziana
Schłodzona zupa kukurydziana może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką wodę, olej canolan, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 38 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Schłodzona Zupa Kukurydziana, Aksamitnie Schłodzona Zupa Kukurydziana, oraz Schłodzona zupa kukurydziana i krabowa.
Instrukcje
Wyciąć ziarna z kłosów kukurydzy na równe 6 filiżanek; zeskrobać mleko i pozostałą miąższ z kolb za pomocą tępej strony ostrza noża.
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu; dodać cebulę, tymianek i 1/4 łyżeczki soli. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego; przykryj. Gotować 8 minut lub aż cebula zmięknie, mieszając od czasu do czasu.
Dodać ziarna kukurydzy i czosnek; przykryć. Gotować 4 minuty, dodać miąższ kukurydziany, wodę i pozostałą 1/2 łyżeczki soli. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; wyrzucić tymianek.
Połowę mieszanki kukurydzy umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę. Mieszankę kukurydzy przecedzić przez sito do dużej miski; wyrzucić ciała stałe. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną kukurydzy. Schłodzić co najmniej 4 godziny.
Pozostałe składniki połączyć w małej misce. Chochla 1 szklanka zupy do każdej z 6 misek, top z 2 łyżki mieszanki awokado.