Schweinshaxe
Schweinshaxe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 593 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka piwa, cebuli, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Podobne przepisy to Schweinshaxe (Golonka Wieprzowa), Schweinshaxe (Niem. Ham Hock), oraz Schweinshaxe (Niemiecka Golonka).
Instrukcje
Umieść marchewkę, cebulę,por, seler i golonkę w dużym garnku. Dorzucić pieprz i doprawić solą do smaku.
Dodaj wystarczającą ilość wody do garnka, aby przykryć warzywa. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 2 do 3 godzin, lub aż wszystko będzie miękkie.
Wyjmij kostki z wody i spuść. Rezerwy warzyw i gotowania płynu.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Stopić skrócenie w emaliowanym żeliwnym naczyniu do pieczenia lub patelni.
Na patelnię włożyć odsączoną golonkę, ugotowane warzywa i około 2 szklanki płynu do gotowania.
Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku. W ciągu ostatnich 10 minut posypać piwem, w którym rozpuściła się dobra ilość soli. Kurz lekko kminkiem, aby zwiększyć smak.
Podawać z kluskami ziemniaczanymi lub białym chlebem lub sałatką z kiszonej kapusty. W Bawarii płyn do gotowania i soki są napinane i podawane jako sos towarzyszący.