Schiacciata z winogronami
Schiacciata z winogronami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 675 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i zbierz sól, oliwę z oliwek, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 11 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Focaccia z winogronami (Schiacciata con l ' Uva), Schiacciata Mario Batali z winogron Concord i nasion kopru włoskiego, oraz Schiacciata Con l ' Uva dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. wyrabiaj ciasto wraz z 4 łyżkami oleju, 2 uncjami cukru i szczyptą soli.
Rozwałkuj połowę cienko na prostokątny kształt o takim samym rozmiarze jak blacha do pieczenia. Nasmaruj puszkę i ułóż ją cienko rozwałkowanym ciastem.
Posypać 4 łyżkami cukru i połową winogron.
Rozwałkuj pozostałe ciasto i połóż je na wierzchu, tworząc drugą warstwę.
Odstawić do wyrośnięcia w ciepłej przestrzeni, a następnie posypać pozostałym cukrem i gotować przez 30 minut lub aż dobrze Zmartwychwstały i złocisty.
Połączyć wodę, drożdże i miód i odstawić na 5 minut lub aż mieszanina będzie spieniona.
Dodać mąkę i sól i wymieszać, aż dobrze połączone i ciasto powstaje. Jeśli ciasto jest zbyt lepkie, dodaj trochę więcej mąki.
Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż ciasto będzie gładkie, około 5 minut.
Umieść w naoliwionej misce, przykryj i odstaw do wyrośnięcia aż do podwojenia w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, około 45 minut do 1 godziny.