Schabowo-ziemniaczany z jajkami
Haszysz wieprzowo-ziemniaczany z jajkami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 332 kalorie, 24g białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony pieprz, ziemniaki, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nowy ziemniaczany Hash z gotowanymi jajkami, Placek ziemniaczany z jajkami, oraz Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 12-calową patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Posypać wieprzowinę równomiernie 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj wieprzowinę na patelnię; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Dodaj 2 1/2 szklanki wody i czosnku na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 1 godzinę lub aż wieprzowina jest przetargu widłowego.
Wyjąć wieprzowinę z patelni, zastrzegając płyn do gotowania i czosnek.
Umieść płyn do gotowania w misce. Schłodzić wieprzowinę.
Mięso wyjąć z kości; rozdrobnić dwoma widelcami.
Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi.
Rozgrzać oliwę na patelni na średnim ogniu.
Dodaj ziemniaki i cebulę na patelnię, i smażyć przez 8 minut lub aż rumiane, często mieszając.
Dodać płyn do gotowania i czosnek do mieszanki ziemniaków i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do medium, i gotować, odkryte, przez 20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie i odparuje płyn. Wymieszać rozdrobnioną wieprzowinę i 1/2 łyżeczki soli. Pracując z jednym jajkiem na raz, ostrożnie rozbij jajka na mieszaninie ziemniaków, około 1 cala od siebie na patelni.
Jajka posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki zmielonego czerwonego pieprzu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować przez 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.