Schab z ziemniakami
Schab z ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 55g białka, oraz 16G tłuszczu. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bulionu wołowego, masło, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Schab pieczony z ziemniakami, Schab schabowy pieczony z ziemniakami, oraz Schab pieczony z batatami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Plastry pokroić na wierzchu pieczeni; włożyć plastry czosnku.
Połączyć olej, paprykę, pieprz i tymianek; natrzeć pieczeń.
Umieścić w dużej zamykanej plastikowej torbie; zamknąć i schłodzić pieczeń na noc.
Przenieść pieczeń do płytkiej patelni. piec w temperaturze 350° przez 1-3/4 godziny. W międzyczasie w rondlu umieść ziemniaki i sól i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, przez 15 minut lub do prawie przetargu.
Odcedzić; lekko ostudzić.
Ziemniaki pokroić w ćwiartki; ułożyć wokół pieczenia.
Piec 45 minut dłużej lub do czasu, aż termometr mięsa wykaże 160° i ziemniaki będą miękkie, fastrygując ziemniaki z kapieli od czasu do czasu.
Usuń ziemniaki; utrzymuj ciepło. Przykryć pieczeń i odstawić na 15 minut przed rzeźbienia.
Do sosu wlać kapiele i poluzowane rumiane kawałki do miarki. Tłuszcz odtłuszczony, zastrzegając 2 łyżki kapieli.
Dodać wodę i bulion do zastrzeżonych kapieli; odstawić. W dużym rondlu podsmażamy cebulę i grzyby na maśle i oleju do miękkości.
Wymieszać z mąką do wymieszania. Stopniowo mieszać w mieszaninie bulionu. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje. Wymieszać natkę pietruszki i pieprz.
Podawać z pieczeniem i ziemniakami.