Drobiazg Żurawinowo-Pomarańczowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj żurawinowo-pomarańczowego drobiazgu. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Jeśli masz pod ręką cukier, wodę, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Drobiazg Żurawinowo-Pomarańczowy, Drobiazg Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Cranberry Orange Trifle.
Instrukcje
Aby przygotować sos żurawinowy, połączyć pierwsze 5 składników w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Mieszankę żurawinową przecisnąć przez sito nad miską, zachowując 1 2/3 szklanki żurawiny czystej i wyrzucić ciała stałe. SOS przykryć i schłodzić.
Aby przygotować krem, połącz 1/4 szklanki mleka i jajka w małej misce i dobrze wymieszaj trzepaczką.
Umieść 1/3 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i soli w średnim rondlu i stopniowo dodawaj 1 1/2 szklanki mleka, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować 1 minutę, stale mieszając mieszaninę. Stopniowo mieszaj około jednej czwartej gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny jaj; dodaj do pozostałej mieszaniny mleka, stale mieszając. Gotować na średnim ogniu 3 protokół lub aż gruby, stale mieszając.
Zdjąć z ognia i wymieszać wanilią.
Wlać do miski i przykryć powierzchnię kremu folią. Wyluzuj.
Obierz pomarańcze, usuwając białą drobną część.
Każdą pomarańczę przeciąć na pół wzdłuż.
Każdą połowę pokroić w poprzek na cienkie plasterki; odstawić.
Podziel ladyfingers; rozerwać każdą połowę na trzecie. Line dno 3-quart proste jednostronne miski szklanej lub miski drobiazg z połowy ladyfingers. Łyżka 1 szklanka kremu nad ladyfingers. Połowę sosu żurawinowego polać kremem. Ułóż połowę plastrów pomarańczy na sosie żurawinowym i wokół wewnętrznej krawędzi miski. Powtórz procedurę, kończąc na plasterkach pomarańczy. Przykryć i schłodzić 8 godzin. Top każdej porcji z 1 łyżka ubitej polewy i 1 łyżeczka migdałów, w razie potrzeby.