Malina, biała czekolada i pistacje profiteroles
Malina, biała czekolada & pistacja profiteroles może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 10g białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 386 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka malin, pistacji, podwójnej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 40%. Spróbuj Biszkopty z pistacjami, malinami i białą czekoladą, Czekolada Malina Pistacja Clafoutis, oraz Profiteroles Z Lodami Waniliowymi I Malinowym Coulis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Aby zrobić ciasto czekoladowe, przesiać mąkę na duży arkusz pergaminu do pieczenia. To zatrzyma grudki mąki tworzące się w cieście.
Na patelni umieścić masło, mleko, wodę, cukier i sól i podgrzewać delikatnie, aż masło całkowicie się rozpuści. Dopiero po rozpuszczeniu masła, zwiększyć ogień i doprowadzić płyn do wrzenia. Podczas bulgotania szybko wyjmij z ognia i włóż mąkę na raz. Natychmiast ubić drewnianą łyżką, aż mieszanina utworzy ciasto, które pozostawia stronę patelni czystą. Na małym ogniu, mieszając, przez 1 min.
Zdjąć z ognia. Schłodzić przez 3 min. Stopniowo dodawać ubitego jajka do ciasta, ubijając dobrze między każdym dodatkiem, aż ciasto będzie gładkie i błyszczące.
Wyłóż dużą płaską blachę do pieczenia z pergaminem do pieczenia. Rura lub łyżka około 24 kulki ciasta nad blachą do pieczenia, umożliwiając przestrzeń między każdym dla wzrostu.
Piec przez 20-25 minut, aż profiteroles są dmuchane i złoty.
Wyjmij profiterole z piekarnika i szybko włóż otwór w dnie każdego z nich, aby wypuścić parę, a następnie wróć do piekarnika na 5 minut. Schłodzić na stojaku z drutu.
Jeśli używasz mrożonych malin do nadzienia, rozmrażaj w kuchence mikrofalowej na niskim poziomie przez 4-5 minut. Przełóż maliny, cukier puder i sok z cytryny do malaksera lub mini blendera i zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wcisnąć przez sito do miski.
Śmietanę ubijamy na sztywno, następnie składamy 4 łyżki sosu malinowego. Łyżka napełniania do worka rurowego wyposażonego w dyszę nieco mniejszą niż otwory wykonane w profiteroles. Albo użyj plastikowej torby na jedzenie i odetnij końcówkę rogu. Poke do każdego otworu po kolei, i rury w napełnianiu aż do pełnego. Profiteroles powinny być w pełni chłodne, zanim to zrobisz.
Rozbić czekoladę do małej miseczki, a następnie albo rozpuścić w kuchence mikrofalowej na niskim poziomie na 1-2 minuty, mieszając w połowie, lub na patelni gotującej się wody. Pozostawić do ostygnięcia na krótko, aż lekko zgęstnieje.
Ostrożnie łyżka roztopioną czekoladę na każdym wypełnionym profiterole i posypać pistacjami. Leave to set. Aby służyć, skropić pozostały sos malinowy na 6 talerze i top każdy z 4 profiteroles, lub po prostu służyć sos w misce obok do skropienia nad.