Schab Ferran Adrià z pieczoną papryką i olejem Pietruszkowym
Schab Ferran Adrià z pieczoną papryką i olejem Pietruszkowym jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 780 kalorii, 73g białka, oraz 50 g tłuszczu. Na 6,15 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 25 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, steki schabowe, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczony kurczak Ferran Adrià, Ferran Adrià skrzydełka z kurczaka z pieczarkami, oraz Kolacja dziś wieczorem: Sałatka Cezara Ferrana Adrià dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. opłucz paprykę, a gdy jeszcze mokra, umieścić je na patelni.
Skropić kilkoma łyżkami oleju i wrzucić do herbu. Ustaw patelnię do pieczenia w piekarniku i gotuj, obracając paprykę co dziesięć minut, aż papryka będzie lekko poczerniała ze wszystkich stron. Po zakończeniu, za pomocą szczypiec przenieść papryki do dużej miski, i pozostawić do ostygnięcia na kilka minut.
W międzyczasie umieścić ząbki czosnku w małym rondlu i przykryć zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie usunąć czosnek i wrzucić do miski z lodowatą wodą. Gdy ostygnie, Usuń ząbki czosnku i powtórz ten proces, upewniając się, że zaczynasz z zimną wodą w rondlu.
Do blendera wrzucić blanszowane ząbki czosnku i świeżą natkę pietruszki i wlać około 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Proces, aż wszystko zostanie drobno posiekane. Doprawić szczyptą soli.
Gdy papryka ostygnie, usunąć łodygi, nasiona i skórki. Postaraj się zebrać jak najwięcej soku z pieczenia w misce, jak to możliwe. Paprykę cienko pokroić. Do rondla wrzucić paski pieprzu i smażone soki. Podgrzać i gotować przez 5 minut.
Polędwiczki schabowe doprawić solą i pieprzem po obu stronach.
Wlać łyżkę oleju do dużej żeliwnej patelni ustawionej na dużym ogniu.
Dodać tyle steków schab, jak będzie pasować i gotować, aż rumiane z każdej strony, o dwie minuty. Powtarzaj proces, aż wszystkie zostaną ugotowane.
Steki wieprzowe podawać z papryką na boku i czosnkiem oraz łyżką natki pietruszki na wierzchu.