Scafata z fasoli Lima i Escarole
Scafatan fasoli Lima i Escarole jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 678 kalorii. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pancetta, escarole, chili, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Scafatan fasoli Fava i Escarole, Fasola Lima z szynką, oraz Fasola Lima z szynką.
Instrukcje
W 12 do 14 calowej patelni saute, rozgrzać oliwę z oliwek i pancetta, aż pancetta będzie miękka i półprzezroczysta.
Dodaj cebulę, chili i fasola lima i gotować, aż cebula zmięknie, o 8 do 10 protokół.
Dodaj escarole, sos pomidorowy i pieprz i gotować, aż zwiędną i miękkie.
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.