Sałatka Żurawinowa Formowana
Formowana Sałatka żurawinowa może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś jabłka, cukier, żelatynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Formowana Sałatka Z Orzechami Żurawinowymi, Formowana Sałatka Żurawinowo-Pomarańczowa, oraz Sałatka Z Żurawiną / Pomarańczą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zmielić żurawinę w rozdrabniaczu żywności.
Dodać cukier i dokładnie wymieszać.
Odstawić na 15 minut, od czasu do czasu mieszając. (Jeśli używasz mrożonych jagód, pozostaw je do momentu, aż mieszanina osiągnie temperaturę pokojową.)
Umieść żelatynę i sok pomarańczowy w górnej części podwójnego kotła; mieszaj z gorącą wodą, aż żelatyna się rozpuści.
Dodaj do żurawiny wraz z jabłkami i orzechami; umieść w 7-szklankowej formie, która została spłukana w zimnej wodzie. Chill until set. Unmold na sałatę liściową.