Sałatka Żelatynowa Gruszkowa
Sałatka z żelatyny gruszkowej może być właśnie bezglutenowym przepisem, którego szukałeś. Za 35 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 78 kalorii, 2 g białka i 0 g tłuszczu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka jogurtu waniliowego, żelatyny limonkowej, gruszek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 25%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili również: Sałatka z żelatyny gruszkowo-limonkowej, Sałatka gruszkowa z serkiem śmietankowym i żelatyną z limonki oraz Żelatyna z gruszki imbirowej.
Instrukcje
Odcedzić gruszki, zachowując 1/2 szklanki płynu. W misce rozpuścić żelatynę we wrzącej wodzie.
Jogurt umieść w misce. Stopniowo wymieszaj 1 szklankę żelatyny, aż się wymiesza.
Przenieś do 8-calowego. kwadratowe naczynie pokryte sprayem kuchennym. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu, aż prawie stwardnieje.
Wymieszaj zimną wodę i zarezerwowany płyn z pozostałą mieszaniną żelatyny (nie przechowuj w lodówce). Gruszki ułożyć na masie żelatynowo-jogurtowej. Ostrożnie nałóż pozostałą mieszaninę żelatyny na gruszki. Przykryj i przechowuj w lodówce przez około 2 godziny lub do momentu, aż masa będzie twarda.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Chardonnay z winnicy Alderbrook. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Winiarnia Alderbrook Chardonnay]()
Winiarnia Alderbrook Chardonnay
Aromaty ananasa i mango akcentowane są wanilią, anyżem i kokosem. W ustach pełne nuty gruszki i masła, z długim, prażonym migdałowym finiszem. Wino to dobrze komponuje się z sałatką z kopru włoskiego i krewetek cytrynowych, przegrzebkami morskimi z salsą z mango, homarem z pieczonym sosem kukurydzianym, kurczakiem z wędzonym bekonem z jabłoni i dzikim ryżem, risotto dyniowym z szałwią, łososiem z sosem cytrynowo-szafranowym.