Sałatka ze szpinakiem i burakami
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, laktoovo-wegetariańskiego i wegańskiego przystawki ? Sałatka ze szpinaku i buraków może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 222 kalorie . Za 1,66 dolara za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką porwany szpinak, sól, dymkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis polubiło 51 smakoszy i kucharzy. Jest on prezentowany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 99% , co jest imponującym wynikiem. Podobne przepisy obejmują: Sałatkę z młodych buraków , Sałatkę z buraków i sera pleśniowego z sosem winegret cytrusowym oraz Sałatkę z buraków z papryką i sałatą .
Instrukcje
Umieść buraki w dużym rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do miękkości. Ostudź, obierz i pokrój w paski o grubości 6 mm.
W małej misce wymieszaj ocet i musztardę do połączenia się składników; stopniowo dodawaj olej.
Dodaj cukier, sól i pieprz. W dużej misce połącz buraki, cebulę, miętę i 2 łyżki winegretu. Przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut.
W dużej misce sałatkowej połącz szpinak, kawałki pomarańczy, mieszankę buraków i pozostały winegret; wymieszaj. Na wierzchu ułóż maliny.