Sałatka ze szpinakiem i buraczkami
Szpinak i sałatka z buraków może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis przystawki. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, sok z cytryny, krem balsamiczny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Sałatka Z Buraków Szpinakowych, Ciepła Sałatka Z Buraków I Szpinaku, oraz Sałatka szpinakowo-buraczana z kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Buraki ułożyć na patelni; skropić 1 łyżeczką kremu balsamicznego. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Buraki pieczemy w rozgrzanym piekarniku do miękkości, 30 do 40 minut.
Buraki pokroić na kawałki wielkości kęsa; schłodzić do temperatury pokojowej.
W misce połącz szpinak, orzechy włoskie, kozi ser, marynowaną czerwoną cebulę i smażoną cebulę.
W misce ubić sok z cytryny, 1/4 szklanki kremu balsamicznego, oliwę z oliwek, sól i czarny pieprz; zalać sałatką. Wrzuć do płaszcza.