Sałatka z zielonej fasolki

Sałatka z zielonej fasolki
Sałatka z zielonej fasolki to danie dodatkowe dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 141 kalorii , 3 g białka i 11 g tłuszczu . Za 79 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką parmezan, musztardę mieloną, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 25 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 52% . Podobne przepisy to Sałatka z zielonej fasolki z migdałami , Świeża sałatka z zielonej fasolki i pomidorów z kremowym dressingiem czosnkowym oraz Sałatka z zielonej fasolki i ziemniaków z winegretem Dijon .

Instrukcje

1
Umieść fasolę w koszyku do gotowania na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
2
Umieść w dużym rondlu na 1 cal wody; doprowadź do wrzenia. Przykryj i gotuj na parze przez 7-8 minut lub do momentu, aż będzie chrupiąco-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
W dużej misce wymieszaj fasolę, cebulę, pomidory, oliwki, ser i bekon. W słoiku z ciasno dopasowaną pokrywką wymieszaj oliwę z oliwek, ocet, czosnek, musztardę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Skropić dressingiem i wymieszać.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn