Sałatka Z Tuńczykiem W Stylu Hanoi

Sałatka Z Tuńczykiem W Stylu Hanoi
Sałatka z tuńczyka w stylu Hanoi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 411 kalorii. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, paluszki ryżowe, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Patty Z Tuńczykiem, Kanapki Z Tuńczykiem, oraz Patelnia Smażony Tuńczyk Patty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować tuńczyka: za pomocą dużego noża szefa kuchni, posiekaj tuńczyka szybkim, równomiernym, prostym ruchem w górę iw dół (nie przekręcaj noża przez rybę, bo stanie się on papkowaty). Kontynuuj siekanie, obracanie noża, aż uzyskasz masę około 1/4-calowych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1
W dużej misce połącz wodę, 3 łyżki sosu rybnego, cukier granulowany, ocet, sok z limonki, imbir i czosnek; mieszaj, aż cukier się rozpuści. Rezerwy 1/2 szklanki opatrunku w małej misce.Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać makaron ryżowy i dobrze wymieszać. Gotować do miękkości, ale nadal sprężyste, 2 do 5 minut lub zgodnie ze wskazówkami opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
3
Makaron odcedzić i opłukać pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Dobrze odcedzić, przełożyć do średniej miski i wymieszać z 2 łyżkami zastrzeżonego dressingu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj sałatę i kiełki fasoli do dressingu w dużej misce; wrzucić do herbu. Podzielić mieszaninę między 6 płytkich misek do serwowania. Wierzch z równymi porcjami makaronu.Tworzą mieszaninę tuńczyka na 6 pasztecików, o 3/4 cala grubości. Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania i umieścić na średnim ogniu (patrz Grillowanie & odmiany pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodać paszteciki i gotować, aż firma w dotyku, 2 do 3 protokół na stronę.
7
Umieścić patty tuńczyka na wierzchu każdej sałatki i skropić każdą porcję z niektórych pozostałych dressing.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
8
Podawać z talerzem marchwi, ogórka, czerwonej cebuli i ziół, a goście mogą wybrać własne dodatki. Odmiany grillowania i pieczenia: rozgrzej grill do średnio-wysokiej lub rozgrzej brojlery. Olej stojak grill (patrz Wskazówka) lub płaszcz brojlerów patelni z gotowania sprayu. Gotuj paszteciki, aż będą twarde w dotyku, 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn