Sałatka Z Tuńczyka Posiekana
Sałatka z tuńczyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 35g białka, oraz 31 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka radicchio, ciecierzycy, Cebulki kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 89%. Podobne przepisy to Posiekana Sałatka Z Tuńczykiem, Sałatka posiekana z tuńczykiem na wynos, oraz Śródziemnomorska Sałatka posiekana z tuńczykiem.
Instrukcje
Cebulę i ocet wymieszać w małej misce, przykryć i odstawić na 30 minut, mieszając do połowy.
Połączyć koper włoski, zielona fasola, i marchew w dużej misce.
Odcedzić ciecierzycę i dodać je do dużej miski z pomidorami i radicchio; delikatnie wrzucić.
Odcedzić plastry cebuli, zastrzegając ocet.
Ocet wymieszać z oliwą z oliwek.
Odcedzić tuńczyka i płatki go na duże kawałki w średniej misce. Wrzucić tuńczyka z połową plasterków cebuli, 2 łyżki vinaigrette, i pietruszki. Wrzucić Pozostałe vinaigrette i cebulę z posiekanymi warzywami. Podziel warzywa na 4 miseczki i udekoruj wystrojonym tuńczykiem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Merlot Dyrektora. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.