Sałatka z tofu, zielonej fasoli i Shiitake
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Tofu, zielona fasola i sałatka Shiitake może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sos sojowy, szalotki, mięta, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kolacja: Tofu, zielona fasola i sałatka Shiitake, Tosty jęczmień, fasolka szparagowa i sałatka Shiitake z tofu, oraz Penne, chrupiące tofu i sałatka z zielonej fasoli.
Instrukcje
Umieść tofu na obramowanej blachy do pieczenia i góry z innym blasze do pieczenia. Zestaw 2 duże, ciężkie puszki na arkuszu i naciśnij tofu przez 30 protokół.
Odsączyć tofu i pokroić w 1/2-calową kostkę.
W małej misce wymieszaj sok z limonki z sosem rybnym, 1 łyżką sosu sojowego, cukrem i pokruszoną czerwoną papryką.
Na średniej patelni rozgrzać olej.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać shiitakes i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 1 minutę.
Dodaj pozostałe 2 łyżki sosu sojowego i gotować na umiarkowanym ogniu, aż shiitakes są miękkie, o 4 minut dłużej.
Przenieść shiitakes do średniej miski.
Dodaj pokrojone w kostkę tofu, surowa fasola szparagowa, szalotka, szalotka, kolendra, mięta i dressing i wrzucić.
Rozłóż liście sałaty na talerzu. Łyżka sałatki na liściach i podawać.