Sałatka z soczewicy i ciecierzycy
Sałatka z soczewicy i ciecierzycy może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 284 kalorie, 12g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, ząbki czosnku, sól i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Śródziemnomorska Sałatka z ciecierzycy i soczewicy, Sałatka z kuskusem, soczewicą i ciecierzycą #SundaySupper, oraz Cytrynowa Sałatka z soczewicy i ciecierzycy z rzodkiewką i ziołami.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię nonstick na dużym ogniu; dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelnię.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć do miękkości, o 8 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej; dodać czosnek. Gotować, aż cebula są karmelizowane, o 20 protokół.
Dodać liście boczku szwajcarskiego; gotować, aż zwiędną i miękkie, o 5 protokół.
Na patelni umieścić 6 szklanek wody; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj soczewicę do patelni. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu; gotować do miękkości, o 15 protokół.
Dodać 2 łyżeczki soli; odstawić 5 minut do wchłonięcia.
Odcedzić soczewicę; ostudzić na blasze do pieczenia.
Połącz ciecierzycę, soczewicę, mieszankę chard-i-cebuli, melasę granatu, sok z cytryny, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1/8 łyżeczki soli i pieprzu.