Sałatka z siekanym dorszem Cape
Sałatka z siekanym dorszem Cape może być po prostu bezglutenowym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 42 g tłuszczu i łącznie 538 kalorii. Ten przepis służy 5 osobom. Za 3,2 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 22 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jabłek Granny Smith, skórki pomarańczowej, syropu klonowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 58%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sałatka z siekanym dorszem Cape, Babeczki z dorsza Cape i Chleb kukurydziany z dorsza Cape.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Połóż ruszt do pieczenia na blasze i połóż na nim plastry boczku. Boczek pieczemy około 20 minut, aż ładnie się zarumieni. Pozwól ostygnąć.
W dużej misce wymieszaj rukolę, jabłko, orzechy włoskie, żurawinę i ser pleśniowy.
Aby przygotować sos, w misce wymieszaj ocet, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, musztardę, syrop klonowy, 1 1/2 łyżeczki soli i pieprz. Powoli wlewaj oliwę z oliwek.
Boczek pokroić w dużą kostkę i dodać do sałatki. Sałatkę polej taką ilością sosu, aby była zwilżona.
Posyp 1/2 łyżeczki soli i dobrze wymieszaj.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Wino Riesling Barefoot Cellars z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Soczyste aromaty nektarynki i gruszki uzupełniają utrzymujący się słodki cytrusowo-miodowy finisz