Sałatka z sałaty lodowej z pikantnym estragonem pomidorowym
Sałatka z sałaty lodowej z pikantnym pomidorem-estragon może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Za $1.14 za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 12g tłuszczu i w sumie 146 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i weź ocet z białego wina, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka Ze Skręconej Sałaty Lodowej Z Ciepłym Dressingiem Gorgonzola, Pikantna Zupa Pomidorowa Z Grzankami Z Estragonu, oraz Sałatka z klina lodowego z domowym dressingiem z sera pleśniowego (101: Jak rdzeniować sałatę).
Instrukcje
Umieść sałatę w salaterce i posyp marchewką i pomidorkami koktajlowymi. W misce wymieszaj ocet i cukier, a następnie wymieszaj koncentrat pomidorowy.
Dodaj liście estragonu i ubij w oleju powolnym, cienkim strumieniem. Dopraw dressing solą i pieprzem według własnego gustu.
Sałatkę polać dressingiem i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Chardonnay z wyborem podpisów Pedroncelli. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Wybór Podpisu Pedroncelli Chardonnay
Bogate nuty cytryny, gruszki i miodu w bukiecie prowadzą do świeżych smaków jabłka, cytryny meyer i mango. Mieszanka dwóch partii Chardonnay dodaje zarówno walorów owocowych, jak i złożoności tostowanego dębu. Podkreślone jasną kwasowością wino kończy się chrupiącym, długim, trwałym wykończeniem.