Curry Rice Salad to indyjski przepis na 4 osoby. Ta przystawka ma 699 kalorii , 15 g białka i 24 g tłuszczu na porcję. Za 76 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup ryż, sól, prażone orzeszki ziemne i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i laktoowowegetariańską . Jest dostarczana przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 42% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Wypróbuj Kofat Curry/Meat Ball Curry , Meatball Curry (Kofta Curry) i Creamy Curry Chicken With Yellow Rice, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszaj ryż, oliwki, orzeszki ziemne i cebulę. W małej misce wymieszaj majonez, sok z cytryny i przyprawy. Delikatnie wymieszaj z mieszanką ryżową. Przykryj i schłódź w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Ciasto Kukurydziane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz