Sałatka Z Rynku Szczupakowego
Pike Place Market Salad może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,57 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, orzechy włoskie, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sutton Place House Salad Dressing, Kotlety Szczupakowe Północne, oraz Pieczony Szczupak Północny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować orzechy, umieścić cukier na małej patelni na średnim ogniu; gotować 90 sekund lub aż cukier się rozpuści, mieszając w razie potrzeby, aby cukier rozpuszczał się równomiernie i nie pali. Zmniejszyć ogień; wymieszać orzechy włoskie. Gotować na małym ogniu 30 sekund lub aż złoty.
Rozprowadzić mieszaninę na folii pokrytej sprayem do gotowania. Całkowicie schłodzić; rozbić na małe kawałki.
Aby przygotować dressing, umieścić cydr w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych (o 5 protokół).
Połącz wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce; dodaj do patelni. Doprowadzić mieszankę cydru do wrzenia, stale mieszając; gotować 30 sekund.
Zdjąć z ognia. Wymieszać szalotki, ocet, sól, i pieprz; ostudzić.
Aby przygotować sałatkę, umieść mieszankę sałat w dużej misce.
Skropić opatrunkiem; wrzucić delikatnie do płaszcza. Podziel równomiernie na 4 talerze; top z jagodami, serem i orzechami włoskimi.
Uwaga na wino: ta sałatka rynkowa to kalejdoskop odważnych smaków i atrakcyjnych tekstur, od jagód po karmelizowane orzechy włoskie po pokruszony ser pleśniowy. Trzeba moc wina, aby pasował do tego wszystkiego: Walla Walla Village Gewrztraminer 2003 (Walla Walla, Waszyngton; 16 dolarów). To sassy z jasnych tropikalnych smaków owoców (Wielki kontrapunkt do słoności sera), cytrusowy krawędzi, i mnóstwo przypraw. - Karen MacNeil