Sałatka Z Ryby Flądrowej
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, pełnych 30 i pescatarian, sałatka z flądry może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4 osobom. Za 4,3 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 427 kalorii, 22 g białka i 36 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup pieprz, sól koszerną, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 69%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także śródziemnomorską rybę (flądrę), szkolną flądrę z Fish-Camp Buerre Blanc i Carrie S. Forbes - Gingerlemongirl.com: pieczona flądra z parmezanem Cafe Atlantic i sałatka z kukurydzy i komosy ryżowej Kate's.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj oliwę i ocet.
Dodaj czarny pieprz, sól, sok z limonki, ostry sos, szalotki, pietruszkę i cytrynę i wymieszaj, aby połączyć. Spróbuj i dopraw według uznania.
Dodać rybę i delikatnie wymieszać do połączenia.
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. W średnim rondlu na małym ogniu podgrzej oliwę z oliwek do 300 do 310 stopni F. Gdy olej się rozgrzeje, dopraw filety z flądry ze wszystkich stron solą koszerną i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Połóż połowę pokrojonych w plasterki cytryn i połowę natki pietruszki na dnie żeliwnej patelni, wystarczająco dużej, aby pomieścić filety w jednej warstwie bez nakładania się na siebie.
Połóż przyprawione filety na wierzchu cytryn. Posyp pozostałymi cytrynami i natką pietruszki. Gdy olej osiągnie odpowiednią temperaturę, delikatnie polej nim filety, włóż do piekarnika i piecz przez 10 minut. Przed podaniem pozostawić do ostygnięcia na 5 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut]()
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.