Sałatka z Przegrzebków Z Truskawkami, Ogórkiem I Gorgonzolą W Citrus-Dijon Vinaigrette
Sałatka z przegrzebków z truskawkami, ogórkiem i gorgonzolaną w Citrus-Dijon Vinaigrette zajmuje od początku do końca około 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka, 9 g tłuszczu i łącznie 210 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,05 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soku pomarańczowego, soli i pieprzu, gorgonzoli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, pierwotnej i pescatarian. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44%, to danie jest solidne. Spróbuj sałatki z cytrusowych przegrzebków, sałatki z posiekanego jarmużu z gorgonzolą i dressingiem jogurtowym Dijon oraz sałatki z gruszki, orzecha włoskiego i gorgonzoli z dressingiem klonowym Dijon, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj sok pomarańczowy, sok z cytryny, olej, musztardę i szczypiorek. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Dodać przegrzebki, truskawki i ogórek i wymieszać łyżką. Ułóż liście sałaty na półmisku i posyp mieszanką przegrzebków. Na wierzch posypujemy pokruszoną gorgonzolą.;
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Lexème Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Lexème Pinot Noir
zrównoważony, finezyjny, gładki