Sałatka z pomidorów wiśniowych i cytryny
Sałatka z pomidorów Cherry i cytryny może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.87 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 66 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 54 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, oliwę z oliwek, pomidory winogronowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Avocado & Cherry Tomato Ramen Noodle Bowl with Lemon Basil Vinaigrette, Sałatka Z Pomidorów Wiśniowych, oraz Sałatka Z Pomidorów Wiśniowych.
Instrukcje
Drobno zetrzeć tyle skórki z 1 cytryny, aby odmierzyć 2 łyżeczki. Przyciąć końce obu cytryn, następnie stanąć cytryny na ściętej stronie i pokroić skórkę, w tym cały biały rdzeń, z cytryn ostrym nożem do parkowania (odrzucić skórkę).
Wytnij segmenty wolne od membran, a następnie wytnij segmenty w poprzek na kawałki 1/4 cala. W misce delikatnie wrzucić segmenty cytryny z cukrem.
Wymieszać pozostałe składniki i skórkę, a następnie odstawić, przykryte, w temperaturze pokojowej 15 minut (aby umożliwić rozwój smaków).