Sałatka z pieczonych buraków z kandyzowanymi orzechami włoskimi

Sałatka z pieczonych buraków z kandyzowanymi orzechami włoskimi może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1035 kalorii, 17g białka, oraz 53g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka buraków chiogga, ocet sherry, kozi ser i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka z pieczonych buraków z kandyzowanymi orzechami włoskimi, Sałatka z pieczonych buraków z awokado, kozim serem i kandyzowanymi orzechami włoskimi z miodem Dijon Vinaigrette, oraz Sałatka z buraków i koziego sera z kandyzowanymi orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Na patelni wrzucić buraki z solą, pieprzem, 3 łyżkami octu sherry i 3 łyżkami oliwy z oliwek. Przykryć folią i piec przez 1 godzinę.
Buraki wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić. Używając kilku ręczników papierowych i gumowych rękawic, zdejmij skórki z buraków, zachowując żółte i czerwone buraki osobno. Pokroić czerwone buraki na desce do krojenia wyłożonej pergaminem na kawałki 1/2 cala. Włożyć do miski i odstawić. Powtórz z żółtymi burakami i włóż do osobnej miski.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 300 stopni F.
W rondlu średniej wielkości doprowadzić wodę, cukier i orzechy włoskie do wrzenia na średnim ogniu.
Odsączyć orzechy włoskie i umieścić je na patelni wyłożonej lekko natłuszczonym pergaminem.
Piec w piekarniku, aż dobrze tosty, o 12 do 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Podziel szalotki i tymianek między czerwone i żółte buraki.
Każdy zestaw buraków doprawiamy octem po sherry, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Ułóż buraki na dużym talerzu, oddzielając buraki do prezentacji. Top z pokruszonym kozim serem i kandyzowanymi orzechami włoskimi.