Sałatka Z Pieczonej Marchwi
Pieczona Sałatka z marchwi może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Za $1.11 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, lakto ovo wegetariański i pierwotny przepis ma 289 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 126 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką czosnek, oliwę z oliwek, miód i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 88%. Podobne przepisy obejmują Sałatka Z Pieczonej Marchwi, Sałatka Z Pieczonej Marchwi, oraz Sałatka Z Pieczonej Marchwi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Połącz marchewki, migdały i czosnek w misce miksującej.
Skrop oliwą, a następnie dopraw do smaku solą i pieprzem.
Rozłóż na nie natłuszczonej blasze do pieczenia.
Piecz marchewki w nagrzanym piekarniku do miękkości, a brzegi brązowieją, około 30 minut.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Po ostygnięciu włóż marchewki do miski i skrop miodem i octem; wrzucić, aż się pokryje.
Dodaj żurawinę i ser pleśniowy; ponownie wymieszaj, aż równomiernie się wymieszają.
Połącz z rukolą i podawaj natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay]()
Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay
Drobny żółto-zielony złoty kolor. Bogaty, wysunięty owoc silnie przejawia się bogatymi aromatami miodu gruszkowego i ekstraktu waniliowego, z nutami świeżych ziół i marcepanu. Bardzo pełne, bujne smaki ujawniają zintegrowane, typowo Carneros, dojrzałe jabłko i brzoskwiniowe owoce połączone z pikantnymi waniliowo-cynamonowymi elementami dębu. Finisz jest kremowy, okrągły i prażony, ani "charry", ani resiny, Dąb drobno zrównoważył potężne owoce. Jest to luksusowo teksturowane wino o wysokiej zawartości ekstraktu; świetna folia do bogatych dań rybnych, pikantnego kurczaka lub pieczeni cielęcej.