Sałatka z pieczonej czerwonej papryki z sosem Boczkowym i orzeszkami piniowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj sałatkę z pieczonej czerwonej papryki z sosem bekonowym i orzeszkami piniowymi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, grubą sól koszerną, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z pieczonej czerwonej papryki z sosem Boczkowym i orzeszkami piniowymi, Kolacja: sałatka z pieczonej czerwonej papryki z sosem z boczku i orzeszkami piniowymi, oraz Sałatka z pieczonej papryki z kaparami i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Char papryki na otwartym ogniu lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron.
Przenieść paprykę do dużej miski; przykryć szczelnie folią.
Odstawić na 15 minut. Paprykę obrać ze skórki i pestek.
Pokrój paprykę w paski o szerokości 1/3 cala; umieść w średniej misce. (Można przygotować 6 godzin wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Boczek gotować w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry.
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć.
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz do kapieli na patelni i mieszać, aż czosnek zacznie brązowieć, o 1 minutę.
Dodaj tymianek i wymieszać 10 sekund. Wymieszać z octem i 1/4 łyżeczki soli.
W misce wlać ciepły sos na paprykę. Boczek pokruszyć i dodać do papryki wraz z orzeszkami pinii; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.