Sałatka z makaronem z sezamem Vinaigrette
Sałatka z makaronem z sezamem Vinaigrette może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 317 kalorii, 14g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, nasiona sezamu, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka z makaronem Soba z sezamem imbir sojowy Vinaigrette, Sałatka Z Makaronem Z Sezamem, oraz Azjatycka Sałatka Z Kurczakiem I Makaronem Sezamowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia.
Dodać kurczaka i powrócić do wrzenia; przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić, aż kurczak nie będzie już różowy w środku najgrubszej części (wycięty do testu), około 18 minut. Jeśli nadal różowy, powrót wody na wolnym ogniu, przykryć, zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut. Szczypcami wyjąć kurczaka z wody; ostudzić. Porwij kurczaka na kawałki o grubości 1/2 cala.
Powrót wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ledwo miękkie do ugryzienia, 3 do 4 protokół.
Odcedzić, spłukać zimną wodą do ostygnięcia i ponownie dokładnie spuścić. Spłucz i osusz patelnię.
Na patelni, na średnim ogniu, wymieszać nasiona sezamu w oleju, aż złoty, 2 do 4 minut. Czosnek wymieszać i zdjąć z ognia. Wymieszać z octem, sosem sojowym, cukrem i cayenne. Łyżka 3 łyżki sezamu vinaigrette do małej miseczki i rezerwy.
Dodaj makaron i połowę marchewki, seler, kiełki fasoli, i kolendry do patelni; dobrze wymieszać.
Mieszanka makaronu kopiec równo na talerzach obiadowych.
Wlać dowolny dressing pozostawiony na patelni do miski z zastrzeżonym opatrunkiem. Top mieszaniny makaronu z pozostałych marchew, seler, i kiełki fasoli, a następnie cały kurczak.
Posypać pozostałą kolendrą.
Podawać z zastrzeżonym sosem do mżawki nad kurczakiem do smaku.
Cztery rodzaje makaronów: poszukaj suszonych azjatyckich makaronów w międzynarodowej sekcji supermarketu lub na rynku azjatyckim.
Nici fasolowe (makaron saifun lub celofan). Cienki, żylasty suszony makaron, wykonany ze skrobi z fasoli mung, staje się przezroczysty i śliski po ugotowaniu w wodzie lub puszysty i chrupiący, gdy jest smażony w głębokim tłuszczu. Neutralny smak.
Makaron ryżowy (paluszki ryżowe, Mai fun, mi fun). Suszone białe makarony, wykonane z mąki ryżowej, różnią się od wąsów do około 1/4 cala szerokości. Po ugotowaniu w wodzie stają się nieprzezroczyste i delikatne; po smażeniu dmuchają i chrupią. Łagodny ryżowy smak.
Soba. Kasza gryczana i mąka pszenna zaparzają cienki, tan japoński makaron o mocnym, ziemistym smaku.
Makaron pszenny (makaron chiński lub makaron orientalny, mein). Dostępne w wielu formach, te uniwersalne makarony smakują podobnie do spaghetti i noszą wiele nazw.