Sałatka z makaronem z muszką
Sałatka z makaronem muszkowym zajmuje od początku do końca około 30 minut. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,02 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 14 g białka i 16 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. 1166 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wielu osobom bardzo smakowało to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka cukru, makaronu muszkowego, soli koszernej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 96%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Sałatka z makaronem z muszką, Sałatka z makaronem z muszką i Sałatka z makaronem z muszką.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do dużego garnka z wrzącą, osoloną wodą włóż makaron. Ustaw minutnik i gotuj makaron o 3 minuty krócej niż jest napisane na odwrocie pudełka. Gdy timer się wyłączy, dodaj edamame i marchewkę i gotuj jeszcze 2 minuty. Następnie dodaj brokuły i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
Odcedź makaron i warzywa na durszlaku w zlewie. Dobrze wypłucz pod zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie. Pamiętaj, aby spuścić cały płyn.
Do dużej miski dodaj makaron, pokruszony ser i pomidorki koktajlowe.
W małej misce wymieszaj oliwę i ocet. Następnie dodaj majonez, cukier, czosnek oraz odrobinę soli i pieprzu.
Dodaj sos do sałatki i dobrze wymieszaj. Włóż zieloną cebulę.
Podawać natychmiast lub przykryć folią spożywczą i schłodzić przez 2 godziny przed podaniem.