Sałatka z makaronem i tuńczykiem
Przepis na sałatkę z tuńczyka i makaronu można przygotować w około 45 minut . Jedna porcja zawiera 749 kalorii , 20 g białka i 36 g tłuszczu . Za 82 centy za porcję przepis ten pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Sprawdza się jako bardzo niedrogie danie główne. Ten przepis podoba się 97 smakoszom i kucharzom. Mieszanka soli, selera, mielonego pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę peskatariańską . Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 61% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Mom's Perfect Macaroni Salad , Loaded Macaroni Salad i Alton Brown's Baked Macaroni and Cheese .
Instrukcje
Gotuj makaron w dużym garnku z osoloną wodą, aż będzie gotowy.
Makaron marynować w sosie włoskim przez 2–3 godziny lub na całą noc.
Wymieszaj śmietanę, majonez, cebulę, seler, czosnek w proszku, tuńczyka, sól i pieprz w makaronie. Schłodź.