Sałatka z makaronem cytrynowym Neely's
Sałatka z makaronem cytrynowym Neely's wymaga około 30 minut od początku do końca. Za 2,73 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 504 kalorie , 19 g białka i 18 g tłuszczu . 338 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ząbka czosnku, pieprzu, soku z cytryny i makaronu korkociągowego. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik łyżką wynoszący 98% . Sałatka z makaronem cytrynowym Neely's , Sałatka z makaronem BBQ Neely 's i Makaron Alfredo Neely'ego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować aż będzie al dente.
Odcedzić i przepłukać. Odłożyć na bok.
W innym dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą dodaj szparagi i blanszuj, aż będą jasnozielone i lekko miękkie, około 3 minut.
Wyjmij łyżką cedzakową lub pająkiem i zalej lodowatą wodą.
Wyjąć z wody i dobrze osuszyć.
Odetnij końcówki szparagów i pokrój je ukośnie na kawałki wielkości kęsa.
W małej misce wymieszaj musztardę, czosnek, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Połącz zarezerwowane szparagi i makaron w dużej misce.
Dodać pomidory, koperek, groszek, fetę i dressing musztardowy. Wymieszaj szczypcami, aby dobrze pokryła sałatkę. Posmakuj i dodaj dodatkową sól i pieprz, jeśli to konieczne.