Sałatka z liści wiosennych
Need a danie główne bezglutenowe? Wiosenna sałatka z liści może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 5,13 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 899 kalorii, 29g białka, oraz 79 g tłuszczu każdy. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Mieszanka młodych liści szpinaku, ser, ciecierzyca, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Przyjaciele karmienia: wiosenne Tacos z krewetkami i szparagami-pesto z liści rzodkiewki, Stir-fried Yam Leaf (bataty Leaf) z Belacan (shrimp Pa, oraz Sałatka Z Liści Pietruszki.
Instrukcje
Skwierczeć pancetta na patelni na małym ogniu przez 10 minut, aż złoty i zaczyna chrupać.
Pancettę wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierem kuchennym. Podnieść ogień i wrzucić grzyby z tłuszczu pancetta. Pieczarki smażyć przez 3-5 minut, aż będą ugotowane i złociste.
Wyjąć do miski łyżką szczelinową.
Dodać czosnek na patelnię i smażyć przez minutę, aż lekko brązowy.
Wlać ocet i gotować wściekle do deglaze patelni. Gdy ocet zmniejszy się do kilku łyżek, zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj oliwę z oliwek, aby uzyskać dressing. Doprawić do smaku i odstawić.
Włożyć ciecierzycę, grzyby, pancettę i szpinak do dużej salaterki i wymieszać rękami.
Dodać dressing i wrzucić dokładnie, dodając połowę sera na końcu, aby nie rozbić go zbytnio.
Sałatkę podawać z pozostałym serem.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.