Sałatka z kurczakiem z cukinią, cytryną i orzeszkami pinii

Sałatka z kurczaka z cukinią, cytryną i orzeszkami pinii może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 446 kalorii, 41g białka, oraz 24g tłuszczu. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś lekko liście rukoli, szalotkę, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka z kurczakiem z cukinią, cytryną i orzeszkami pinii, Grillowana Sałatka z cukinii z cytrynowo-ziołowym winegretem i ogolonym Romano i opiekanymi orzeszkami piniowymi, oraz Prażona Cukinia Ze Skórką Cytrynową Z Orzeszkami Pinii.
Instrukcje
W małej misce, przykryć porzeczki gorącą wodą i odstawić, aż zmiękną, o 10 protokół.
W dużej nieaktywnej misce połącz 2 łyżki oliwy z oliwek z czosnkiem, kminkiem, skórką z cytryny, połową soku z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać cukinię i porzeczki i wrzucić do herbu.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny, od czasu do czasu mieszając.
Tymczasem w dużym, płytkim naczyniu szklanym lub ceramicznym połącz mieloną szalotkę z 2 łyżkami oliwy z oliwek i pozostałym sokiem z cytryny.
Dodaj połówki piersi kurczaka, obracając się, aby dokładnie pokryć marynatą. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, obracając kilka razy.
Na małej patelni, toast orzeszki piniowe na umiarkowanym ogniu, podrzucając kilka razy, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Przełożyć na talerz i ostudzić.
Połówki piersi kurczaka wyjąć z marynaty, zeskrobując szalotkę. Pokroić kurczaka na 1 1/2 cala grubości i doprawić solą i pieprzem. Na dużej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać plasterki kurczaka i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, obracając kilka razy, aż lekko rumiane i gotowane przez, O 8 protokół.
Przełożyć kurczaka do dużej, płytkiej miseczki i lekko ostudzić.
Dodać marynowaną cukinię i porzeczki, prażone orzeszki piniowe, rukolę i zakonserwowaną cytrynę i lekko wymieszać.